מחשבות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/01/15 13:04 כג בטבת התשעה

שאלה

שלום , אני בת 15 ויש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן .. אני יודעת שזה נשמע מוזר , אבל כל פעם שאני חושבת משהו על ה' , לדוגמא איזה טוב הוא שהוא עזר לי , אז ישר קופץ לו קול אחר בראש שלי שכאילו מתנגד לזה ומזלזל במעשיו של ה' .. סתם דוגמא - קיבלתי ציון טוב במבחן , אז אני שמחה מזה ואומרת תודה לה' , ואז הקול הזה קופץ לי בראש ואומר לי שכאילו הציון הזה בזכות השכל שלי ולא בזכות ה' .. אני באמת יודעת שהכל מאלוקים אבל אני מפחדת שהוא יתנקם בי בגלל המחשבות האלה.. אני לא יודעת מה לעשות ,אני לא שולטת על זה .. המחשבות האלה כאילו באות בכוונה כל פעם שאני מנסה להתחזק ..

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

צריך להתרגל לעשות סדר במחשבות,

ברור שהציון הוא בגלל השכל שלך ולא בגלל כל מיני שדים,

אבל מי נתן את השכל? הרי לא לכל אדם יש שכל בריא?

וצריך להודות לה' על השכל שיש לך.

ואמרת כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה,

אבל * וזכרת כי ה' הוא הנותן לך כח לעשות חיל,

כלומר אין סתירה בין שתי המחשבות, זה בזכות השכל שלך ואת הכשרון הזה קבלת מה', ובמאמץ שלך הוצאת אותו לפועל.

בברכה,

דני ארגמן