מחשבות רעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/06 20:07 כ בתשרי התשסז

שאלה

איך אפשר להתגבר על מחשבה רעה,

אני יודעת שנאמר: צדיק - ליבו ברשותו

רשע - הוא ברשות ליבו,

אבל בכל זאת קשה מאוד לשלוט על היצר, על כוח המחשבה

איך בכל זאת מצליחים להתגבר על מחשבה רעה ועוד להפוך את זה למחשבה טובה?

תשובה

שלום וברכה
כיוון המחשבות הוא אחד היעדים המובהקים של העבודה הרוחנית של האדם. אין זה עניין פשוט, ואנו מגייסים את כל הדרכים כולן כדי לכוון את מחשבותינו. בדרך כלל מגרשים את החושך בעזרת אור, והדבר הטוב ביותר לעשות הוא למלא את הדעת מחשבות טובות. מחשבות טובות ומכוונות בתפילה, מחשבות טובות כיצד לעשות טוב לבני אדם, מחשבות טובות לחזור על שיעורים תורניים ויצירות תורניות שלמדנו, מחשבות טובות על הכל.
לא זו בלבד, אלא שבשעה שהיצר הרע מתפרץ ומבקש לכבוש את המחשבות תחתיו אנו מסוגלים גם להתמודד ישירות, ולשאול את עצמנו לאן כן ניתן להוביל את המחשבה הרעה המתפרצת ולהופכה לטובה. דוגמה לדבר – אם יצר העריות מצא את הסדק להתפרץ לעולם מחשבותינו אנו מסוגלים להופכו לטובה, באמירתנו לעצמנו כי עצם קיומו הוא דבר מבורך, וכשיבוא הזמן נממש אותנו, ובינתיים אנו מכוונים אותו דווקא לעורר בנו את כוח הצניעות וכדו'. במילוי המחשבות באור ובדחיית המחשבות הרעות ובניסיון להופכן לטוב – אנו מוצאים את יכולתינו להתמודד עם המחשבות הרעות.

כל טוב והרבה הצלחה