מחשבות על העבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/13 00:01 ג בסיון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום.

רציתי לשאול כיצד להתמודד עם המחשבות על העבר. שיניתי את דרכי

וכל המעשים, הקשרים עם האנשים הלא נכונים, הדיבור וההתנהגות בעבר לא מפסיקים לחזור אליי במחשבות וזה גורם לי לדיכאון, עצבות וייאוש מלהמשיך הלאה.

בנוסף הייתי עם מישהו שסוף סוף היה אחד שאני באמת רוצה. שנינו דתיים, שמרנו נגיעה, זה היה נראה כ"כ אמיתי ונכון וזה נגמר וגם המחשבות עליו לא מרפות...

מה צריך לעשות כדי להמשיך הלאה??

תודה על כל העבודה שלכם באתר.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה שסדר הדברים הפוך:
את מצטערת מאוד על הקשר שנפסק, את נמצאת כרגע בתקופה קשה ועצובה. מתוך המציאות האפורה הזאת, פתאום כל החיים, כל עברך, נראה לך עצוב ומייאש.

הפתרון הוא קל אבל לא פשוט, זהו הפתרון האמיתי והנכון לאנשים צעירים - להסתכל קדימה! (ולא להסתכל אחורה).
כל החיים עוד לפניך, יש לך עוד שנים רבות לנסות ולהצליח בדברים שחשובים לך.

אם את נזכרת בעבר, אל תתני לעבר להשתלט עליך, תאמרי לעצמך: 'נכון כך הייתי, אבל אני שוב לא כזאת'.

יש לך 'קבלות' על היכולת שלך לקחת את עצמך קדימה. את ידעת לעשות שינויים גדולים לטובה.
לכן עבורך המבט אחורה הוא מקור לכוח ועוצמה.
העבר שלך הוא בסיס לחיזוק הבטחון שלך ביכולת לעצב את עתידך לפי אמונתך.

בהצלחה!