מחשבה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/04/12 23:41 ו באייר התשעב

שאלה

בס"ד=]

כבוד הרב שלום רב,

ככה, כבוד הרב מכיר אולי את הסיפור(אני זוכרת בערך)

על ילדה שנפלה לתוך בור, ואז הגיע ילד והציל אותה ואמר לה שבתמורה הוא והיא יתחתנו כשיהיו גדולים, והיו 2 עדים הבאר והצפרדע(נראלי..)

בקיצור הנערה גדלה וזכרה את ההבטחה, והנער לא ,ובסופו של דבר בדרכים טרגיים(אשתו של הנער נפטרה וילדיו?) האיש הגיע אל אותה ילדה\אישה ובסוף הם התחתנו, כי הבטחה זו הבטחה.

השאלה היא: קרה לחברה שלי מקרה שמישהו אמר לה (כשהיא הייתה בת 14) שהוא היה מתחתן איתה.. עכשיו היא אמרה לי שזה נראה לה היה בצחוק, אבל יש מצב שלא.היא לא ענתה לו.

אמרתי לה שלא נראה לי שיש לה מה לחשוב על זה -רק ליתר ביטחון אמרתי שאני אשאל את הרב. זה שטויות נכון?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

היא לא הבטיחה לו שתתחתן איתו לכן אין מה לחשוש.

אגב הסיפור על בור וחולדה מופיע ברש"י מסכת תענית ח א.

בברכה,

דני ארגמן