מחצלת מקנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 08:22 יא בתשרי התשסג

שאלה

אני מעוניין לקשור בין קני סוף וליצור כמין שטיח של קני סוף (בדומה לסכך לנצח).

באיזה חוט עלי לקשור בין קני הסוף כדי שהסכך יהיה כשר?

האם ניתן לקשור עם כל חוט ?

האם ישנם חוטים שמקבלים טומאה ולא ניתן להשתמש בהם לצורך קשירה וחיבור בין קני הסוף?

בתודה ובברכה

יצחק כהן הי"ו

תשובה

ב"ה

יצחק ברכה ושלום.

אתה צריך להשתמש בחוט שנעשה לשם סכם והוא לא מקבל טומאה וקשה למצוא על כן העצה היא שאתה מיצור מהקנים עצמם מעין חוטים ובהם תלפף את הקנים.

יש עצה נוספת לשים את הקנים כסכך ועליהם לשים בשני הצדדים 2 קורות עץ להם לתפסו את הקנים שלא יעופו ולא יזוזו ממקומם.

בברכה,

עוזיאל