מחנה

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/03/02 18:32 כז באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום רציתי לשאול את הרב למה הרב התיר לחבר'ה ששאלו האם ללכת למחנה של בני עקיבא הרי כל הערוב הזה הוא לא לכתחילה אלא בדיעבד גדול הרבה אנשים מרגישים ויודעים שהם יורדים מבחינה רוחנית בגלל הבנות ואותם ששאלו האם ללכת למחנה כנראה שהרגישו כך ולכן הם שאלו האם לפחות לאותם האנשים לא צריך לתת לעבוד את ה' כמו שצריך?

תודה ע.ח.

תשובה

ב"ה,

עדיאל,

ברכת ה' עליך!

א. חבל שלא ציינת לתשובה הספיציפית אליה אתה מתכוון.
ב. ברמה העקרונית, אני מבקש להבהיר שלכל השאלות הנשאלות בענייני בני עקיבא אני מתייחס בשני מעגלים:
המעגל הראשון מתייחס ליחיד ששואל ומברר ורוצה להתקדם.
המעגל השני מתייחס לכלל, לעניין הציבור. לשאלה איך אנו מקוממים את הציבוריות שלנו ומביאים אותה לשיאים חדשים, ליתר טהרה וקדושה.

החוכמה היא למצוא את האיזון בין שתי המגמות הללו. אם מספר מועט של אנשים ימצאו לעצמם, כקבוצה מוגבלת קטנה, חיים טובים יותר מן הבחינה הרוחנית, מה הרווחנו כציבור?! כעם?!
"נקדש את שמך הבעולם כשם שמקדישים אותו בשמי מרום" עניינו הוא קדושת הציבור. זה מה שמניע אותי לחפש את האיזון בין שתי הנקודות הללו.
זאת ועוד - כדי לתת לצעירים כוח להתמודד עם החיים המורכבים בהם אנו חיים צריך לעשות זאת מתוך חיבור למצב בו אנו נמצאים. אי אפשר להתנתק. הניתוק הוא סכנה להתקדמות הרוחנית.

בברכה,

שי