מחנה עקיבא - כדאי או לא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/08/02 14:43 כו באב התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב אליהו!

הייתי לא מזמן במחנה של בני עקיבא של שבט הרא"ה, ואי אפשר להגיד שנהגו לפי כל כללי הצניעות, למען האמת היתה הרבה בעיה של צניעות, ולא לי או לחברים שלי היה נעים כל כך במחנה. לעומת זאת, חשוב לזכור שהמחנה מעודד אנשים, כשהם רואים נערים יוצאים בחופשיות בארץ ישראל, ולא מפחדים, זה עושה משהו בלב...

לסיכום, שאלתי היא, אם כדאי לצאת למחנות הבאים או לא, ואם כן אז מה לעשות, מה להשתדל וכד'.

בכבוד רב, ותודה מראש

תשובה

בס"ד

לא לצאת למחנות בני עקיבא!!!

בודאי לא בצורתם הנוכחית. אין שום היתר שבעולם לותר על נושאי צניעות בשביל שום ערך אחר.
את כל הדברים הללו אני כותב בכאב כיון שאני אוהב את המפעל הגדול והחשוב הזה. ולכן אני כואב את התקלה הגדולה הזו.

ראה נא. שאלה זו נשאלה לפני קיום המחנות בקיץ השנה ואמרתי לכל מי ששאל: לא ללכת.
הנה אתה מספר שאכן יש בעיה חמורה של צניעות. וכלשונך "הרבה בעיה של צניעות"!!

צריך לשים יד על הלב ולומר לעצמינו במוצאי יום כיפור: האם אנחנו מחנכים לערכים ולא מקיימים אותם?
האם אנחנו מחויבים לתורה או לא?
האם אנחנו מחנכים לצביעות?
עד מתי?

צריך להפסיק את המשחק הזה פעם אחת ולתמיד.
מחנות בני עקיבא - רק נפרד!!

מי שאין לו ענין במחנה נפרד - שלא יבוא.

מי שרוצה רק מחנה מעורב - שיגיד בפה מלא:
"אלוקים יקר שלי - אני לא שומע לך!!
אני עושה מה שבראש שלי כי זה כיף לי.
אני הולך בדרכי למרות שאני יודע שיש שזה נגד דעתך.
אני יודע שאמרת שיש בזה נזק גדול אבל אני חושב אחרת ממך. ונראה בסוף מי צודק!!!!"