מחנה בני עקיבא - מותר או אסור?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/04/02 17:21 ח באייר התשסב

שאלה

שאלתי את הרב בקשר לבני עקיבא, והרב ציין כי זה דבר נפלא וחשוב שתורם הרבה מאד

אך אמר לי גם שלא כל מי שאוהב את בנ"ע חייב לצאת לטיולים ולמחנאות, אז ברצוני לשאול האם יש בעיה הלכתית לצאת למחנה כזה? בגלל שזה מעורב? ואם זה אסור, אז האם זה סתם עדיף שלא לצאת? או שפשוט עוברים על הלכה מסוימת? בהתחשב בזה שכן עושים שם הרבה מאד דברים מעורבים, וכן המסלולים הם מעורבים. ואם זה באמת אסור, אז איך זה שהנהלת בנ"ע, שאמורה להיות ממש דתיה מאשרת כזה דבר? הודה לך אם תענה לי.

תשובה

בס"ד

לדעתי אין לצאת למחנה בני עקיבא מעורב.
אם אין לך שם תפקיד קריטי - אל תצאי.

כשרוצים לתקן את בני עקיבא - זה הדבר הכי חשוב לתקן שם.
אם את לא תצאי למחנה ועוד כמותך יעשו רבים - זה ישנה. וההנהלה תחליט לבטל את המחנות הללו. למה הם לא עושים כן?

בכל מקום יש אנשים טובים ויש אנשים יותר טובים. גם בהנהלת בני עקיבא לא כולם עשוים מעור אחד ויש שם אנשים שצריכים חיזוק מאנשים כמותך.

כן כן!!
למרות שאת צעירה והם נורא מבוגרים. את יכולה לשנות במקום שהם מקובעים.

חיזקי ואימצי!!