מחלל שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/07/10 12:54 א באב התשע

שאלה

שלום

רציתי לדעת מהם הדינים של בן אדם רגיל לבין אדם שהוא יודע והוא ראה בעיניים שלו בוודאות שאותו בן אדם מחלל שבת בציבור חוץ מזה שמי שמחלל שבת בציבור אסור לתת לו צדקה אלה אים זה לפיקוח נפש וזה שאסור להשיב לו אבדה אני גם יודע.

רציתי לדעת אים יש עוד דינים כלפיו.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יש יהודי שמחלל שבת אז באמת הלב כואב ודואב על כך. הדבר היחיד שאתה צריך לעשות זה להתפלל להשם שיעזור לו לנוח יום אחד בשבוע.

ואם יש לך דיבור טוב איתו אז תשוחח איתו בנחת ובנעימות ותנסה להסביר לו במתק שפתיים ובמענה רך את חשובות שמירת השבת לעם היהודי. וסביר להניח שאם תסביר לו אז את השבת הבאה הוא ישמור.
ולמזהיר ולנזהר ירבה שלומם כנהר.
זו הדרך הטובה ביותר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.