מחלות נפש

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 13/06/02 05:26 ג בתמוז התשסב

שאלה

מה יחס היהדות לגבי מחלות נפש ואיפה אפשר ואיפה אפשר למצוא חומר על זה תודה רבה

תשובה

ב"ה י' מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

שאלתך היא כללית מידי. ברור שאנו מתייחסים לכל מחלה כסבל שיש מצוה לעזור לחולה לצאת ממנו זאת אומרת לרפאותו.
ההלכה נוגעת לכל תחומי החיים, ולכן יתכן שיתעוררו בעיות בתחומים שונים לגבי יישומה של ההלכה באדם החולה במחלות נפש, כמו בתחום המשפטי או בנושאי אישות, בשמירת שבת ועוד ועוד.

ולכן בכל נושא יש לפנות אל הספרות ההלכתית המתאימה באותו תחום.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת