מחלוקת על רקע של קיום מצות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/10/12 12:44 כא בתשרי התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שמי ישראלה ואני נשואה בשנית. יש לי ילדה מנישואים קודמים בת 12.5 שנים. בעלי לשעבר חזר בתשובה וכיום הוא חרדי אך משפחתו מסורתית.

בתי רואה אצל סבה וסבתא חילול שבת ולבוש לא צנוע. לאחרונה החליטה נחרצות שהיא רוצה לחיות כמו משפחתו של אביה, דבר שלא מקובל עלינו, בעלי גם ראה תמונות לא צנועות שלה במחשב ותפסנו אותה מחללת שבת. בעלי מאד התרגז והחליט שאינו רוצה לגדל אותה ככה אלא כדתייה לכל דבר חשוב לי לציין שהוא מגדל אותה יוצא מן הכלל כמו בת ביולוגית שלו .יש לי עוד שתי בנות קטנות מבעלי השני והוא מאד חושש שהן יצאו בגללה לתרבות רעה. לאור התגובה של בעלי כלפי בתי, היא לא רוצה לגור עמנו בבית וניתקה עמו כל קשר. הוא התנתה את חזרתה הביתה בכך שאתן לה לחלל שבת בבית וללכת עם מכנס.

כעת היא גרה אצל הורי.

כבוד הרב, מה אני עושה, אינני רוצה לאבד את בעלי או את בתי?

אודה לתשובתך המהירה...

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה מאוד קשה,

אשמח לסייע בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן