מחלוקת בין דתיים לאומים\חרדים.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/08/11 12:34 ב באב התשעא

שאלה

שלום רב!

אני בת 20. חוזרת בתשובה כ 4 שנים.

בתחילה הייתי בטוחה שהמגזר החרדי - הוא האמת האבסולוטית,

וכלל לא בדקתי מגזרים אחרים.

כיום, אחרי תקופה קשה של ערעורים באמונה עד כדי מצב של "כמעט" חזרה בשאלה, הבנתי שאולי כל הדרך הזאת, התהליך והירידה הזו,

היו כדי להבין שהדרך החרדית לא מתאימה לי.

ועדיין, יש לי שאלות פתוחות שמשאירות אותי עם ספקות.

איך ניתן לדעת מי צודק? מי באמת הולך ברצון השם - החרדים או הדתיים לאומיים?

החרדים כ"כ בטוחים שרצון השם הוא הדרך שלהם, וכשאני מדברת איתם על הדרך הדתית לאומית, ועל השקפה מסוימת שגיבשתי, הם אומרים לי שזה "ספק כפירה". לדוג'- כל הערעור באמונתי התחיל מהאבולוציה. כי איך היא מסתדרת עם התורה? בשיחות עם רבנים חרדים הבנתי שאין מצב שהיא מסתדרת עם התורה. שהתיאוריה לא נכונה ושכל החרדים מוציאים ספרים ומנהלים ויכוחים, כשבעצם(אחרי שיחות עם אנשים שכן מבינים במדע) התיאוריה הזו מוכחת. כאן התחיל הערעור. וכשקראתי כאן באתר, הבנתי שאין בכלל בעיה, שיכול להיות שהייתה אבולוציה ואין שום בעיה עם זה.דברים אלו היו כמו מים קרים על נפש עייפה. בהמשך, ראיתי שבכלל,

כל סוגיית הצבא\מדינה - לא נתפסות כלל בעולם החרדי. דבר שגם כן הפריע לי.

אבל עדיין, איך אני יכולה לדעת? אולי אני טועה והם צודקים?

כל צד נורא בטוח בעצמו. יש חרדים שבכלל - נגד הדרך הדתית לאומית, מהם גם רבנים גדולים. איך אני יכולה לחלוק על דרך ודעה של אותו רב?

מצד שני, למה אני צריכה לחיות במגזר שאני לא ממש מזדהה איתו?

אולי ה' רוצה שאני אהיה חרדית ולא אשלח את ילדי צבא? אין לי מושג.

גם במגזר הדתי לאומי יש שאלות - כל הפתיחות הזו, הקרבה לחילוניות, הקלה בהלכות מסוימות. איך אני יכולה לדעת שאני לא חולקת על רצון השם? אשמח להכוונה. עדיאל.

תשובה

ב"ה

שלום.

נדמה לי שדוגמא של תזמורת יכולה להמחיש לך שאין צודק אחד אלא כולם צודקים וכולם נצרכים כולם אהובים ןכולם קדושים ולכולם יש תפקיד .

על מנת שתווצר מנגינה חייבים שיהיה שוני בין הכלים!! ולכל כלי יש תפקיד משלו וקול משלו וצורה משלו וצבע משלו ויחד כל הכלים יוצרים ניגון יפה.

כדאי לך לברר עם עצמיך באיזה "כלי" הנפש שלך מנגנת.
תסמכי על נטיית הלב שלך !! את יודעת להגדיר לעצמיך את הניגון האישי שלך יותר טוב מכל אדם אחר !! כמאמר החכם באדם במשלי פרק יד [ לֵב יוֹדֵעַ מָרַּת נַפְשׁוֹ וּבְשִׂמְחָתוֹ לֹא יִתְעָרַב זָר].

השם ברא את העולם בצורה כזו שלכל אדם יש תפקיד בעולם וגם לרוע וגם לכוחות הרשעה יש תפקיד בעולם כפי שאמר החכם באדם במשלי פרק טז [כֹּל פָּעַל ה' לַמַּעֲנֵהוּ וְגַם רָשָׁע לְיוֹם רָעָה].
אבל את צריכה להתפלל שהקב"ה יעשה אותך כלי לשליחתו בדברים הטובים ובמישורים החיוביים! הטיב לבטא רעיון זה השיר המפורסם :
"אנא אלי, אנא אלי
עשה אותי כלי לשליחותך
במקום שבו מקננת שנאה
תן לי לזרוע אהבה
במקום שבו עלבון - סליחה
במקום שבו חושך - אור
במקום שבו עצב - שמחה ...

תן לי את השלוה
להשלים עם שאיני יכול לשנות
אנא תן לי את אומץ הלב
לשנות דברים שביכולתי
ואנא תן לי את החוכמה
להבחין בין אלה לבין אלה. "

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.