מחלוקות בין ההורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/06/15 10:05 ה בתמוז התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב

בזמן האחרון יש הרבה מחלוקות במשפחה, ריבים בין ההורים ולא שקט בבית. חס וחלילה אני מפחד שמישהו בבית יפגע בעצמו. אני טס היום בערב בראש לא שקט עם פחד שיקרה משהו.

בזמן האחרון לא כיבדתי כל כך את ההורים ניסיתי השתדלתי אבל לא הצלחתי לכבד אותם כמו שהם מצפים. אני מצטער על כך מאוד ולא רוצה שיקרה משהו.

מה אני יכול לעשות בנידון?

תודה מראש

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אתה השתדלת,

יתכן ולא היתה צריך יותר, כי צריך לכבד את ההורים לפי מה שהתורה אומרת ולאו דוקא לפי הצפיות של ההורים,

אם ההורים מצפים שבנם יהיה רופא והוא עוסק בחקלאות הוא לא עבר על מצות כיבוד אב ואם.

אם הוא התחצף או לא דאג לצרכים הפיזיים שלהם כשבקשו אז עבר על מורא אב ואם וכבוד אב ואם.

אם עברת על מצות כיבוד אב ואם תקבל על עצמך ללמוד את ההלכות הנוגעות בענין ולקיים.

חשוב מאוד לא להתערב במריבות של ההורים ולא להיות בצד של אחד מהם, גם אם הוא מנסה לגרור אותך לשם.

אפשר להתקשר 0527710491

בברכה,

דני ארגמן