מחכה ומצפה למי למי למי?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 24/08/14 12:31 כח באב התשעד

שאלה

בס״ד

שלום. אני רוצה להתייעץ...

אני גרה בדרום ולפני כחודשיים התחלתי ״להפגש״ עם בחור.. אני כותבת במירכאות מפני שלא ממש נפגשנו, דיברנו בטלפון במשך כמה זמן בגלל שהבחור בצבא והיה עסוק בענייני המבצע בעזה.. לאחר כמה זמן נפגשנו סוף סוף באחת מהפסקות האש, בפגישה גיליתי בחור נחמד מאוד, והרגשתי שכדאי להמשיך ולצאת לפגישה נוספת ויצאתי דיי אופטימית מהפגישה.. אבל עדיין היה לי לא פשוט ואף הרהרתי על זה רבות במהלך כל אותה תקופה ארוכה- הבחור התקשר ממש מעט ובקושי יכלנו להפגש בגלל המצב והתפקיד שלו.. וחשבתי לעצמי שלא כדאי לבסס קשר רציני על טלפונים בלבד... ובכלל- מעטים מאוד.. מפה לשם- כמה ימים לאחר הפגישה הוא התקשר ואמר שהוא מרגיש שהוא לא רוצה לפגוע בי ולא רוצה שאחכה כל כך הרבה זמן כי הוא יהיה ממש עסוק עד סוף המבצע (שלא נראה באופק...) ולכן הוא רוצה שנפסיק את הקשר, ואם בע״ה זה יהיה רלוונטי בהמשך, אז...

בקיצור- אני לא יודעת מה לעשות! אני רוצה למצוא את הזיווג שלי בע״ה בקרוב אבל מרגישה שלא יכולה לעשות זאת-

א. איך אוכל להפגש עם בחור אחר בזמן שהקשר הזה לא באמת הסתיים מבחינתי? זה לא שרצינו להפסיק כי זה לא התאים לנו... (ואולי זה באמת לא התאים ו-ה׳ כיוון שזה יסתיים כך??) ובכל זאת הייתה פגישה טובה וגם בטלפון הכל זרם ונשמע טוב, אז לוותר על זה? אנחנו הרי כבר לא באמת יוצאים.. אבל כן הייתי רוצה להמשיך.. אבל מצד שני היינו ממש בתחילת הקשר.. כך שבכל זאת קשה לצפות את ההמשך...

ב. איך אפשר והאם כדאי בכלל לנסות ולהתחיל קשר בתקופה הזו? זה לא שאנחנו בממד״ים כל היום ב״ה, אבל זה קצת מפחיד לצאת בערבים, ולסוע לאיזור המרכז מכאן זה באמת קצת בעייתי (בנסיעה למרכז מתקרבים לאיזורים היותר מופגזים), אז לחכות? אני יודעת שיש אנשים שהמצב לא מפריע להם והם כן יוצאים ומסתובבים, אבל... מכאן זה נראה לי קצת לא ראלי.. הרי- מה אם אפגש עם בחור- ופתאום הוא יגוייס?? או שיגיד לי כמו קודם- שהמלחמה לא מאפשרת לו להפגש, או שמסוכן להפגש תחת אש/ טילים שעפים מעל הראש...

ובכלל- מה יהיה אם אתחיל להפגש עם בחור אחר- ופתאום הבחור הראשון יתקשר?? מה אעשה?, אני יודעת שלכל אדם יש כמה אופציות לזיווג- אבל שוב- זה לא שהקשר ההוא נגמר מרצון שלנו..

- * * * -

אולי אני יוצאת קצת היסטרית... זה ממש לא ככה- ב״ה אני באמת לא לחוצה כל כך מהמצב.. פשוט

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם הוא מצא חן בעניך אל תותרי עליו, לא מדובר במלחמת העולם השניה, מבצעים כאלה מסתיימים וגם אנו לא מעונינים לגרור מלחמות לאורך זמן.

בחור שמוצא חן בעניך בפגישה הראשונה ואת יוצאת אופטימית, זה דבר יקר שלא כדאי להפסיד בגלל מצב חולף.

בברכה,דני ארגמן