מחיצה בחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/09/07 22:39 יא בתשרי התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לדעת אם מספיק לשים בחתונה מחיצה אחת שמפרידה בין הבנים לבנות כך שהבנים הרוקדים לא רואים את הבנות שרוקדות (אבל האנשים שיושבים בצד שהבנות רוקדות כן רואים אותן) או שצריך לתחום את הבנות במחיצה מכל הצדדים על מנת שאף אחד לא יראה אותם רוקדות.

אשמח לדעת את התשובה ואת ההסבר המלווה אליה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
פעמים רבות כתבתי כי חובה לרקוד עם מחיצה המאפשרת לכל הבנים לא לראות את הבנות. לכך מספיקה מחיצה אחת.
אין חובה לתחום אותן מכל הצדדים, והחובה שלא להסתכל בהן מוטלת על היושבים. יש לזכור כי כך היו החתונות במשך שנים רבות רבות.

כל טוב