מחיצה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/02/08 01:45 ד באדר א'

שאלה

שלום,

הלכתי בשבת להתפלל בבית-כנסת שבו המחיצה הגיעה עד חצי הגוף כאשר עומדים,כך שאנו והגברים ממש היי'נו באותו הגובה.

מה הדין במקרה זה?

והאם עדיף להתפלל לבד?

תשובה

בסד

שלום רב.

על פי ההלכה אם המחיצה גבוה עשרה טפחים היא נחשבת מחיצה טובה.
לכן נהגו שהגברים מתפללילם בקידמת בית הכנסת והנשים מאחריהם.כך שלא יביטו הגברים בנשים בשעת התפילה.

אבל לכתחילה ראוי להחמיר ולהציב מחיצה כדבעי ..ואם דבר זה גורם למחלוקות מיותרות אז ניתן להתפלל בבית כנסת זה בלי שום בעיות.

(0אולם היום בהשפעת הדיון בבתי הכנסת בארצות הגולה נהגו בתי הכנסת האורטודוקסים להחמיר מאד בענין המחיצה ולהגביה מעל לראש ,כי ענין זה הפך לסמל המאבק בתנועות ה"לא אואטודוקסיות.")