מזכרת מסבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/06/13 03:11 יח בתמוז התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מה שלומך?

פונה אלייך בשאלה הבאה..

באתי לבקר את סבתי ומסיפורים של המשפחה סבי ז״ל הניח בבלטה של הרצפה כסף על מנת לחזק את מיקום הבלטה זה קרה לפני 28 שנה עד היום הכסף נשאר שם ורציתי לקחת אותו בתור מזכרת כי את סבי לא פגשתי מעולם. האם הזזת הכסף ממקומו שהיה במשך 28 שנה תפריע את מנוחתו של סבי האם הוצאת המטבע ממקומו יגרום לי למזל רע?

תודה רבה..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם סבא שם זאת רק כדי ליצב את המרצפת ולא היתה לו שום כוונה אחרת - אין כל קושי שתקח את המטבע (תדאג שהריצפה תשאר ישרה שלא תגרום לסבתא ליפול...)

אדרבא, אם תשמור את המטבע בדרך מכובדת כזכרון לסבא - אפשר שזה אפילו עדיף.