מזון לכלב בפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/04/11 14:28 ז בניסן התשעא

שאלה

רציתי לדעת עד כמה יש להקפיד בחמץ במזון לכלבים?

הרכיבים של המזון הם כדקלמן:

רכיבים עיקריים - רויאל קנין מדיום גוניור לגור בינוני:

בשר עוף מיובש, שומנים מהחי, תירס, קמח תירס, גלוטן תירס, ציפת סלק, כבד עופות, מינרלים, חלבון עופות מעובד, שמרים, שמן מהצומח, שמן דגים, פרוקטו אוליגו סכרידים, יסודות קורט, תמציות שמרים,DL מתיונין, טאורין, אבקת ביצים, תמציות פרחי צפורני חתול, ויטמינים.

האם יש בזה חמץ?

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור להחזיק בבית בפסח מזון חמץ אפילו אם מדובר על מזון של כלבים .[איסור בל יראה ובל ימצא וכן איסור הנאה מחמץ ]

אז מה עושים?

1)משתמשים במזון כשר לפסח [(ניתן להשיג בונזו לכלבים נטול חמץ 50 ש"ח ל3 ק"ג ויש גם בונזו גולד לבוגרים במשקל של 17 ק"ג ]
2)לפנק את הכלב באוכל משובח אחר נטול חמץ..

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.