מזוזות לבית חדש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/13 15:53 כא באב התשעג

שאלה

מעבר דירה-

אם עוברים לבית חדש, האם ניתן לקחת את המזוזות מהבית הקודם ולהעבירם לבית החדש או שצריך לקנות מזוזות חדשות?

האם צריך מניין כאשר קובעים מזוזה בכניסה לבית?

האם צריך לברך על כל קביעת מזוזה בכל חדר וחדר?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

להעביר מזוזה:
לטענת מרבית הפוסקים, כמו שמותר לעקור מזוזה בעת בדיקת תקינותה, כך גם ניתן גם לעקור אותה על מנת למקם אותה מחדש.

מניין:
אין צורך במנין

ברכה על מזוזה בכל חדר:
בנושא זה הדעות חלוקות. המחמירים ביותר יטענו כי יש לברך על כל מזוזה בנפרד, אך הדעה הרווחת הפוכה, ורבים מברכים על אחת, ומתקינים את שאר המזוזות ללא ברכה. אם אדם החליט לברך על מזוזה אחת, נהוג לעשות זאת על מזוזת דלת הכניסה.

התשובות מתוך -
http://www.mez.co.il/שאלות_ותשובות/