מזוזה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 02/09/02 12:49 כה באלול התשסב

שאלה

שלום,

רציתי לדעת מהו השיעור של הכניסה לחדר, שעל-פיו צריך לנשק את המזוזה, לדוגמא:

אם אני רק מושיט יד אל-תוך החדר רק כדי להוציא ממנו משהו, האם אני צריך לנשק את המזוזה?

אולי עדיף להיכנס לחדר לכל מטרה, וכך ללכת על בטוח? מצד אחד זה עדיף, מצד שני - הרבה פעמים אנחנו לא שמים לב שאנחנו שכחנו משהו ופשוט מושיטים יד ולוקחים משהו..

אז מה עושים? מתי כן, ומתי לא?

בתודה מראש, יובל

תשובה

ב"ה מוצאי ראש השנה תשס"ג

ליובל שלום!

נשיקת המזוזה הוא מנהג יפה, אבל אין הוא חובה הלכתית ולכן בכל פעם שאתה יכול ורוצה ניתן לנשק את המזוזה, אם הדבר מעכב אותך או מכח סיבה אחרת אין חובה לעשות זאת. רבים נוהגים לנשק את המזוזה רק כשמגיעים הביתה מרשות הרבים, ואינם נוהגים לנשק את המזוזה כשנכנסים לכל חדר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת