מזוזה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 12/08/02 08:12 ד באלול התשסב

שאלה

שלום לרב

כמה שאלות בנושא מזוזה - ברשות הרב.

א. האם ניתן לשים מזוזה בתוך הבית כשמחוצה לו היא נגנבת או נשחתת ע"י גויים וא"א להטמינה בתוך המשקוף - שהדירה שכורה?

ב. כניסה אחורית לבית שנכנסת לתוך מקלחת וממנה כניסה לתוך הבית, האם צריך/מותר לשים מזוזה בכניסה הנ"ל?

ג. דירה בחו"ל בבעלותי העומדת כרגע ריקה ללא שימוש, והרשתי לאורחים להישתמש בה ליותר מל' יום, השימוש הוא ללא תשלום. על מי חלה חובת מזוזה?

ד. האם חדר כביסה - בו מכונת כביסה ויבוש וכיורים לכביסה ביד, חייב במזוזה או שמקרי תשמיש שאינו של כבוד ואין לשים בו מזוזה.

בתודה ובברכה

אלי

תשובה

שלום לשואל,

א. לכתחילה - יש לדאוג (אם הדבר מתאפשר) לחקוק את המזוזה בקיר בצורה כזו שאי אפשר יהיה לגנוב אותה או חלילא לחבל בה. אם הדבר לא מתאפשר - אפשר לשים אותה בפנים.

ב. בכניסה למקלחת לא צריך. אך מן הדלת האחורית הבאה מן המקלחת לבית - יש לשים את המזוזה אך מחוץ לפתח המקלחת.

ג. האורח חייב

ד. אם יש ארון - ישים מזוזה בלא ברכה.
בברכה
צבי קוסטינר