מותר לשמוע שירים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/05/10 20:00 ז בסיון התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

שמעתי שאסור לשמוע שירים, ושאלתי בנושא וכל אחד אמר תשובה שונה.. מה הדין? אני ממש מבולבל..

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
צריך להבהיר את השאלה:
האם אתה שואל על שירים לועזיים?
אולי על שירים עבריים שהתכן שלהם פסול?
או על שירת נשים?
התשובות בקיצור הן:
שירים נחשבים כשרים או טמאים בגלל המילים שלהם: אם התכן נקי וצנוע השיר כשר ואם התכן מלוכלך ומלא פריצות השיר טרף, בעניין זה התכן קובע ולא השפה. שירים כשרים - כשרים בכל שפה ושירים טמאים טמאים בכל שפה.
כיום יש גם מנגינות שמעוררות יצריות גופנית - כאלה לא ראוי להקשיב כדי להתרגש מהן.
באשר לשירת נשים - אין לשמוע וגם לראות זמרת שרה.
יש מקילים לשמוע במכשיר אלקטרוני שירה של זמרת אם לא רואים אותה וגם לא מכירים את המראה שלה.
מסקנה: אפשר לשמוע מוזיקה ללא מילים או זמרים גברים שרים בצניעות ועדינות בכל שפה, ללא כל פיקפוק וצל של ספק.