מותר לצאת מארץ ישראל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/01/06 20:10 כו בטבת התשסו

שאלה

האם יש בעיה ליציאה מהארץ לשם חופשה? סתם לצאת להנאה? והעם מותר לצאת למחנות מוות?

תשובה

בס"ד

מותר לצאת רק ללמוד תורה או לפרנסה או לישא אשה.
היום אין בעולם מקום ללמוד תורה יותר טוב מארץ ישראל.
גם פרנסה יש כאן בשפע. אולי באמריקה אפשר להתעשר יותר מהר. אבל ההלכה מדברת על מציאות שאין פרנסה, וזה לא קיים היום.
ולמצוא אשה - הבנות הכי טובות נמצאות בארץ ישראל. אין שום הגיון לחפש אשה בחו"ל.

מה נשאר?
לטעום את חו"ל?
להרגיש איש העולם הגדול?
לנשום אויר פסגות?
לספר "הייתי בטקמנדו"?

זה לא היתר לעזוב את ארץ ישראל!!

ואם המטרה להבין את עוצמת השנאה לישראל כדי להתחבר לעם ישראל ולהבין את תפקידו. להבין את עצמינו ואת תפקידנו. זה אולי יכולה להיות סיבה. זה כמו לימוד תורה.

אבל אם אפשר לעשות את זה בלי לנסוע לחו"ל - זה בודאי עדיף.

עדיך ללמוד על עם ישראל דרך החיוב ולא דרך השלילה. אבל אם אין דרך אחרת יעילה ללמוד - מותר.

בהצלחה