מותר להדריך לפני בנים?- דחוף!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/12/06 20:03 יח בכסלו התשסז

שאלה

שלום הרב..

יש לי בעיה.

לפי מה ששמעתי, יש בעיה להדריך לפני בנים מגיל 9- גיל חינוך.

והבנתי שזה לא סתם מה שאני בוחרת, זה הלכה בשולחן ערוך, הלכה ברורה!

אז האם מותר לי למשל להדריך במכון המקדש או בכל מדרשה אחרת, שיש את הבעיה של להדריך לפני משפחות ולפני גברים, ויש מדרשות שהבנות צריכות להדריך שם לפני שכבה בני 17 , האם זה צנוע?! שבנים בגיל הזה יביטו בך מדריכה?

אז השאלה היא , האם מותר לי להיות בת שירות במדרשות כאלו?

ובכלל, אם זה אסור, למה הציבור שלנו כן מתיר את זה?!

ולמה אנחנו כל כך פשרנים , שלא יודעים כבר מהי ההלכה...? זה ממש מתסכל.

וכמובן, אם זה אסור, למה המדרשות האלו שהוקמו למען העמקת יהדות, עושות את זה בניגוד לתורה? עושות מצווה ע"י עברה? זו ממש צביעות.

מה עושים?

תשובה

שלום וברכה
אם אכן היה אסור להדריך בנים – לא היינו מדריכים בנים. אנחנו לא בוחרים את ההלכה, כי אם מקיימים את דבריה. באמת אסור להיות צבוע, ומי שמתקרב לתורה אסור לו להיות צבוע.
ברם, אין הלכה כזו. מותר לבת להדריך בנים כאשר ההדרכה עוסקת בנושאים עניינים. לא מדובר על משחק או ריקוד או פעולה מושכת מבחינה גופנית, אלא פשוט על הדרכה עניינית, וזו זכות גדולה להיות מדריכה במכון המקדש או בכל מדרשה אחרת.
אין מדובר בפשרה עם ההלכה אלא להפך – בהקפדה שתהיינה מדריכות טובות שתזכינה לקרב אנשים לרעיון המקדש או לכל נושא אחר של המדרשה.

כל טוב