מותר להגיד שלום לבת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/06/02 13:48 ט בתמוז התשסב

שאלה

שלום הרב.

ראשית אבקש לפרסם את התשובה גם באתר.

רציתי לשאול אותך מדוע אסור לדבר עם בנות?

אני מבין שאסור שיהיה לי קשר חברותי עם בת (אפילו אם שומרים נגיעה), ואני מבין את ההלכות האחרות בנושא כמו איסור נגיעה וייחוד וכיו"ב אבל רציתי לשאול למה גם אסור לדבר עם בנות באופן כללי?

הרי מה יקרה אם משהי תבוא ותגיד לי שלום (בלי ללחוץ יד), אני אנסה להתחמק ממנה??

ואם כן מותר, אז זה ששמרתי על עצמי כמה שיכולתי עד עכשיו - זה סתם הקשה עלי את החיים?

תשובה

ב"ה

אריה שלום

המשנה באבות מלמדת אותנו כי רצוי ואף יש מצווה להקדים ולומר שלום לכל אדם, ובוודאי שיש לענות שלום לאיש או אשה ששאלו לשלומך.

ואם נהגת שלא להשיב שלום הרי זה מנהג תמוה ביותר שאין לו סימוכין בהלכה.

דע לך כי באבות נאמר גם כי אסור "להרבות שיחה עם האשה"

דיבור יוצר קשר,

ולכן הדריכו אותנו חז"ל שלא להרבות בדיבור על מנת שלא להגרר לסיטואציה שלא תכננו להקלע אליה.
הדרכה זו של חכמנו יש בה כדי ללמדנו שלא כדאי לקשור קשר לא מתוכנן ורצוי שאין לו מטרה ברורה מראש

לא להרבות בדיבור משמעותו לא להרבות בקשר.

וכל אדם צריך למצוא את האיזון העדין בין אמירת שלום לשיחה יתירה.

עיין גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7775

בברכה,
עוזיאל