מותר לגבר ללכת לקוסמטיקאית??

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/11/06 16:26 יז בחשון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני בחור חרדי,ירא שמיים ומקפיד....שאלתי היא,האם מותר ללכת לטיפול פנים אצל "קוסמטיקאית"??....לא מצאתי גבר שמטפל בפנים....!(לפחות לא באופן מקצועי...)

-האם זה מלכתחילה??

-אם היא מבוגרת מאוד??

-אם לא יהיה ייחוד..?

תודה רבה ---אשריכם מזכי הרבים!!

תשובה

שלום וברכה
א. נקודת המוצא שהדבר אסור, בשל המגע שנוצר, העובדה שמדובר באירוע מזמן העוסק ביופי וכדו'. מוטל על האדם ללכת לגבר, ואני מתאר לעצמי שיש אם כי איני יודע.
ב. אם מדובר בטיפול רפואי שאין מישהו אחר או בפגם בפנים הגורם לאדם בושה והוא זקוק ממש לטיפול, והיא מבוגרת וכדו', ובוודאי שאין ייחוד - מצבים כאלה יש להתייחס לזה כאל טיפול רפואי ולהתיר. ברם, ההתר במקרה זה הוא רק לאחר שנעשה כל ניסיון ללכת למטפל גבר, ורק אם ממש ממש אין ברירה, והדבר מסור ללב.

כל טוב