מוצרי מאפה, ציצית, מניין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/04/02 11:42 ה באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

ברצוני לשאול אותך 3 שאלות, שלא ממש קשורות אחת לשניה:

1. לאשכנזים, האם יש איזה שהוא גדר למתיקות\מליחות, צורת הכנה, של מוצר מאפה כדי לדעת אם ברכתו המוציא או מזונות?

2. האם עדיף\רצוי שלא ללכת עם ציציות בחוץ?

3. האם יש היתר לא להתפלל במניין(לדוגמא במצב שבו אתה עייף וידוע לך שאם תקום בזמן למניין, לא תוכל להתרכז, ויש חשש שתרדם בתפילה)?

בתודה,

תשובה

בס"ד

1- רוב מי פירות - מזונות

2- ספרדים נוהגים ללכת בפנים כיון שכך משמע מדברי האר"י ז"ל. במקרה של צורך להתחזק כגון בצבא או במקומות אחרים - אפשר להוציא ציציות החוצה.
יש נוהגים ללכת תמיד עם ציציות בחוץ כפשט הפסוק.

3- העיקר הוא הכוונה. רק שלא יהפך לסדר קבוע. רק במקרים חריגים.