מוצרים לפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/04/11 18:39 יא בניסן התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום

אנחנו אוכלי קטניות, ובפסח אנחנו נמצאים בשוויץ.

ואנחנו רוצים לדעת האם יש בעיה בקניית כמה מוצרים מן הגויים שכמובן כשרות לפסח אין עליהם.

1. מלח שולחן

2. קטניות כגון שעועית, אפונה ולברור אותם טוב טוב לפני השימוש

3. ביצים

4. משקאות קלים כגון קוקה קולה ספרייט ו\או משקה תה קר.

בתודה מראש. ושיהיה חג שמח וכשר. ושנזכה לגאולה במהרה בימינו, אמן!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה לי ששאלה כזאת עדיף להפנות לרבנות המקומית: רבני אחת הערים הגדולות בשוויץ, מפני שהם מתמצאים הרבה יותר טוב ממני במציאות המיוחדת של חו"ל.
אשתדל להשיב למיטב ידיעתי והבנתי.

1. מלח שלא נעשה בהשגחה קשה לסמוך עליו.
2. כל הקטניות שמבוררות על ידכם ראויות לפסח.
3. צריך לקנות ביצים לפני החג, לא לקנות בתוך שבעת ימי החג.
4. בכל המוצרים שנעשים במפעלים יש חשש לחמץ. אתם צריכים למצוא פתרון ביתי - לסחוט איזשהו פרי (תפוזים וכד') ולהכין תרכיז ביתי; בודאי אפשר להכין תה וקפה קר באמצעים ביתיים (בתנאי שיש קפה ותה כשרים לפסח).

חג שמח