מוצרים לא ידידותיים לסביבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/10 23:10 יא בתשרי התשעא

שאלה

כתוב בתורה הקדושה " ...את הארץ לעובדה ולשומרה..."

העיר בני ברק מלאה בחנויות המוכרות כלים חד פעמים. אחוז יחסית גבוה של מוצרים אלו הידועים כמזהמים את הסביבה , פוגעים באוזון , מזהמים את מי התהום באם לא ממחזרים אותם , נרכש על ידי צרכנים חרדיים.

כיצד מתיישבים הדברים יחד ?

ברצוני ליזום קריאה לציבור החרדי שלא לרכוש מוצרים אלו על מנת לא לפגוע בכדור הארץ

או לחליפין להוציא קריאה המחייבת את הציבור להשליך הכלים למיחזור לאחר השימוש בהם.

מה דעתכם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כוונתך רצויה. עם זאת הנושא הוא חדש, רק מספר עשרות שנים בתודעה האנושית. כמו נושאים חדשים אחרים (עישון סגריה; השתלת איברים) צריך זמן כדי לבסס עמדה הלכתית כלפיהם. ההלכה בצדק(!) אינה נחפזת לנקוט עמדה כלפי כל חידוש והיא מגיבה על פי הצורך והדחיפות האמתיים.
לכן אם ברצונך לפעול לתיקון עניני הסביבה עליך לפנות לפוסקי הלכה ולבקש מהם תשובות על שאלות הלכתיות בנושא, את התשובות אפשר יהיה לפרסם וכך להתחיל להניע את הציבור החרדי בנושא.