מוצרים כשרים או לא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/03/10 20:37 ה בניסן התשע

שאלה

שלום יש לי מספר מוצרים שיש לי ספק מה לעשות איתם ,שמן שומשום כתית טהור וכן טחינה גולמית, תבלינים שונים ללא כשרות לפסח האם למכור או לזרוק בינהם אבקת שום ושום גבישי יבש וכן שום כתוש קפוא האם למכור או לזרוק, אין לי כמות גדולה ,תודה וישר כוח על העזרה שלכם באתר

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כל המוצרים שאינם כשרים לפסח אבל לא עשויים מחומרים שהם חמץ ממש - צריך לאכסן אותם עד אחרי פסח במקום סגור ושמור. אפילו לא צריך למכור אותם מפני שאינם חמץ.
כל המוצרים שהזכרת שייכים לתחום הזה.
אתה יכול למכור אותם לפסח - ודאי אין לזרוק אותם.
חג שמח