מוציאים עלי דיבה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/04/16 02:32 ט בניסן התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום, שאלתי אותך שאלה בנושא זה וכעת יש לי ברשותך שאלות נוספות בהלכה וכן עצות איך להתמודד עם המצב:

כפי שציינתי אנשים מכל הגילאים-ילדים, נערים, מבוגרים, לא מפסיקים להוציא עלי דיבה שאני פדופיל- הם מיחסים לי תכונות מזעזעות ושקריות ומיחסים לי מעשים שמעולם לא עשיתי או שאני עושה ח"ו.

אנשים אלו, בעלי לשון הרע, מכל הגילאים לא מפסיקים להסית נגדי ולשכנע אחרים להתרחק ממני (ממש חרם חברתי). כפי שציינתי הרוב המכריע של האנשים האלה "דתיים".

אני שומע בעצתך ואינני מתיחס למילים שהם זורקים לי-אינני מתכוון לרדת לרמה שלהם ולריב איתם.

אבל בכל אופן מצבי הנפשי רע- אני רוב הזמן עצוב, אני מפחד לדבר עם אנשים מסוימים ברחוב, איבדתי את שמחת חיי, אני מלא פחד לאבד את החברים שעוד נשארו לי בגלל שטיפת מוח שיעשו להם נגדי, אני מלא פחד שהשקרים שלהם יגיעו ח"ו למשטרה ואני על לא עוול בכפי אעצר או אהיה בכלא רחמנא ליצלן.

מה לעשות באופן כללי וכן יש לי שאלה ספציפית- מה לעשות לפי הלכות לשון הרע כשאר ילד מתחת לגיל 13 מוציא עלי דיבה ואני יודע זאת בודאות?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם הם מרגישים שדבריהם משפיעים עליך הם ימשיכו בכך,

אם אם תצליח להגיע למצב שאתה לא מתפעל מהם כלל הם יפסיקו לדבר,

קשה לאדם לדבר על קיר או בלוק בטון,

בנתיים, עד שתגיע למצב הזה,

אם אתה יכול - תעזוב את המקום ותלך לגור במקום אחר,

אפילו באופן זמני עד שיפסיקו עם התנהגותם זו,

בברכה,

דני ארגמן