מועד אזכרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/10 09:56 ט בחשון התשעא

שאלה

הרב שלום,

ראשית כל תודה על ההיענות ויישר כוח!

אני מבקשת לדעת האם יש בעיה מבחינה הלכתית להקדים את מועד האזכרה של סבי יום אחד קדימה מיום פטירתו האמיתי בשל אילוצים שונים.

האם מותר להגיד תהילים, קדיש על הקבר וללמוד משניות גם כשיום השנה הוא יום אחרי?

שוב תודה רבה ושבוע טוב,

תמר

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לסטות מיום הזכרון לכל העניינים ההלכתיים.
כלומר את התהילים לימוד המשניות והקדיש - כמו כן הדלקת נר - יש לעשות ביום הזכרון עצמו.
על פי רוב הקושי הוא בעליה לקבר וכד' ובעניין זה אפשר להקדים או לאחר.
לסיכום העליה לקבר אינה הכרח דווקא ליום הזכרון ואותה אפשר להקדים או לאחר במעט.
שאר הדברים צריכים להיות ביום עצמו.