מוסיקה לועזית

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/06/02 12:58 טז בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב האם מותר לשמוע שיר כאשר לא מביהים את המילים וקיים סיכוי סביר ואף ודאי שישנם מילים לא ראויות והאם מותר לשמוע מוסיקה לועזית בכלל? (אפילו כשהיא נקיה)

אם הרב יוכל לצרף מקורות אשמח מאד

בתודה מראש

עזרא

תשובה

ב"ה

שלומות!

המקור המרכזי בענין זה הוא מתוך דברין של הרמב"ם בפירוש המשניות למסכת אבות פרק א' משנה יז ועיקר דבריו שם:
"ודע כי השירים המחוברים באיזו שפה שתהיה אינם נבחנים אלא לפי ע נ י נ י ה ם ...לפי שאין הדיבור אסור ומותר ורצוי ומרוחק ומצוה לאומרו מחמת השפה אלא מחמת עיניינו"...

ומכאן שאין לפסול שיר בש להעובדה שהוא שיר לועזי. העיקר הוא התוכן. יש שירים לועזיים שעדיפים על שירים ישראליים ואם לא מבינים אפשר להקשיב למרות שעדיף להקשיב רק בשעה שמבינים את השיר.

בברכה,

שי