מומר יהודי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/02/02 13:15 כ בשבט התשסב

שאלה

ראיתי בשו"ת כאן שהרב ענה על שאלה בקשר למומרים.אולם אני מבקש מהרב שיעמיק בנושא זה.

1- האם אדם כמו יש"ו או כמו שבתאי צבי,יעקב פראנק ודומיהם נחשב עדיין יהודי?

2- האם אדם זה לא זנח לגמרי את דתו?

3- לפי מה קובעים אם הוא יהודי?

4- הרב אומר שלעניין אחד הוא יהודי ולעניין אחר הוא לא יהודי, לפי מה קובעים את זה?

5- והאם מה שכתוב:ישראל אע"פ שחטא-ישראל הוא,לעניין מה זה נאמר?

6- לעניין הדת שלו או לעניין הלאום שלו?

7- אם הרב יוכל אני מבקש להעמיק בנושא זה כי הוא ממש לא מובן לי.בתודה עזריאל

תשובה

בס"ד

שלום

1- כן. אף על פי שהוא פעל נגדה.
2- כן - זנח את דתו לגמרי כשהוא הולך נגד העם.
3- האמא או גירות.
4-בגזע - יהודי.
במעשים - הוא נגד הדרך של העם שלו ושל אלוקיו.
5- כן
6- אין הבדל בין דת ללאום בעם ישראל כמו שאמר רות "עמך עמי ואלוקיך אלוקי".
7- קרא בספרו של המהרל "נצח ישראל" על מהותו של עם ישראל. גם הכוזרי מרבה לדבר על כך וכמעט כל מי שעסק בעיקרי היהדות.
אם יש לך שאלה יותר ממוקדת - אשמח לענות כי להרחיב בכל מה שכתבתי לא מעשי. יש לי עוד עשרות שאלות לענות.

שלום וברכה רבה