מוזיקת רקע בשנת אבל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/06/15 21:13 כב בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בשנת אבל על אבי היקר ע"ה ויש לי שאלה בנוגע לשמיעת מוזיקה.

ידוע לי שאבל אסור בשמחה, ולכן זוהי אחת הסיבות שלא לשמוע מוזיקה.

אני סטודנטית לתואר שני די תובעני ומאז ומתמיד על מנת להתרכז הייתי שומעת מוזיקה (שקטה ושירי א"י שקטים). השנה הזאת כמובן שאינני שומעת אך שמתי לב כי מאוד קשה לי להתרכז בלימודים ללא המוזיקה.

האם ישנו היתר לשמיעת מוזיקה שקטה ברקע לצורך הלימודים בלבד?

תודה

אפרת

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אנו מוסרים את תנחמנו .יהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם.אמן.

לפי מה שאת כותבת בשאלה את לא שומעת את המוזיקה. היא הרי מתנגנת כרקע לריכוז שלך בדבר אחר. ולכן יהיה מותר לך לשים מוזיקת רקע שקטה על מנת להתרכז בלימודים . ועל מנת למנוע לזות שפתיים כדאי לך [להשתמש באזניות].

ההלכה אסרה לשמוע מוזיקה לשם תענוג בשנת אבל על אב ואם מפני שהצער הוא כ"כ גדול שלא משיחים את הדעת מהאבלות ומתעסקים בשמיעת מוזיקה של תענוג כיאילו כלום לא קרה. ולכן מי שנוהג במכונית בתקופת האבל הזו ומרגיש עייפות מותר לו לשמוע מוזיקה אם הדבר יעזור לו להשאר עירני .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.