מוזיקה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/12 03:40 יא בתמוז התשעב

שאלה

שלום לכם צדיקים!

שאלתי היא מה זאת מוזיקה לא כשרה? והאם מותר לכתוב שירה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להבחין בין מילים ומנגינה.
מילים של שירים ופזמונים לא כשרים אלו מילים שיש להם תכן או משמעות שלילית - שמעוררת יצרים או מספרת על דברים מכוערים. אין לשמוע ואין לכתוב שירים כאלה.

לכתוב שירים ופזמונים שהתכן שלהם מוסיף ברכה וטובה לעולם, שירים שהמילים שלהם מעוררות להרגשה טובה וטהורה ולמעשים טובים זה דבר טוב ומבורך.

מוזיקה היא יותר מופשטת. אני לא מכיר מוזיקה שמכוונת לדברים מוגדרים, אבל אני גם לא מתמצא במוזיקה. לכן אני יכול לציין באפן תאורטי שאם יש מוזיקה שמעוררת יצרים או נטיות ותכונות שליליות זו תהיה מוזיקה אסורה.