מוזיקה לועזית- דחוף מאד.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 16:00 א באלול התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ישנה להקת רוק כבד שבזמן האחרון חברי ואני התחלנו לשמוע. כשכמה אנשים שמעו שאנחנו שומעים את המוזיקה שלה הם באו ואמרו לנו שיש בעיה הלכתית לשמוע את הלהקה המסויימת הזאתי כי יש בשירים שלה קללות, מסרים לא חינוכיים וכו'. הם אמרו לנו שהם בעצמם שומעים אותה אבל בימים אלו מבררים מה הבעיות ההלכתיות איתה בדיוק.. (שאלו את הרב אבינר אבל אני עדיין לא יודעת מה היתה תשובתו)

בכל אופן, הדברים שאמרנו להם כשהם אמרו לנו שיש בעיה הם-

א. שאנחנו שומעים את המוזיקה ולא את השירה.. כלומר, המוזיקה מאד מאד יפה. בגלל המוזיקה אנחנו שומעים את הלהקה ולא בגלל המילים, התוכן והמסרים. ולכן אין בעיה.. דבר שני, השירים הם באנגלית, ולרוב אנחנו באמת לא מבינים את המילים כי קשה לקלוט אותם.. אז גם ככה אנחנו שומעים רק את המוזיקה.. הם אמרו לנו שזה יוצר עוד יותר בעיה בגלל שזה נכנס לתת מודע, וזה יותר חמור אם אנחנו לא מבינים את המילים מאשר אם אנחנו כן מבינים וכו'..

השאלות שלי הן כאלה-

א. יש בעיה בשמיעת מוזיקה לועזית אם אנחנו שומעים אותה בשביל המוזיקה ולא בשביל המילים?

ב. האם יש בעיה יותר גדולה במילים לא מתאימות כאשר אנחנו שומעים אותם ולא מבינים מה הן אומרות?

תודה מראש וסליחה על האריכות

-הדס-

תשובה

בס"ד

יש לי חבר שהיה פעם חבר להקה שכזאת והוא הסביר וגם הדגים לי איך מוזיקה יכולה להעביר מסר הרסני או חיובי או סתמי רק על פי המקצב והסולמות שמשתמשים בהם.

הייתי המום שלא שמתי לב להשפעה האדירה של המוזיקה עלי - השפעה שידעתי כי היא אדירה באופן כללי אבל לא ראיתי איך זה פועל עלי באופן ישיר.

מוזיקה משפיעה.

לא יודע אם יש משהו משפיע כל כך על הנפש כמו מוזיקה. הרבה יותר ממילים שאינך מבינה.

וכשהמוזקה היא ממקור מושחת והיא אמיתית - היא מביאה שחיתות.
אם היא לא אמיתית - לא איכותית - היא סתם! ובודאי אתן לא שומעות מוזיקה של סתם.
אם היא ממקור מושחת - תברחי ממנה כמו מאש.