מוזיקה בתשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/13 21:46 א באב התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי מספר שאלות בנוגע לשמיעת מוזיקה בתשעת הימים.

חשוב לי להבהיר שברור לי שאסור לשמוע מוזיקה בימים אלו.

1.האם מותר לצפות בתוכניות טלוויזיה\סרטים המשלבים בתוכם מוזיקה או כוללים נעימה\מנגינה שמלווה את הסדרה\סרט או מכילים פתיח המלווה במוזיקה (כמו הסדרה "הסופרנוס" למשל)

2.האם מותר לקבוע את צליל שעון המעורר לפתיחה של שיר מסוים? (למשל paranoid android של הלהקה "רדיוהד")

3.האם מותר להשתמש בשיר מסוים בתור צלצול טלפון?

אשמח אם תענה לי על השאלות במהרה,

בתודה מראש - אלעד ממן.

תשובה

שלום!

1. סרט בידורי בכלל אינו מתאים לאוירת ימים אלו. סרט חינוכי המתאים לימים אלו (כמו סרטים על השואה למשל) שיש בו נעימות נוגות - אין איסור.

2. 3. מוטב שלא להתקין לכתחילה שיר לשעון מעורר או לצלצול טלפון בימים כאלה, אך בדיעבד אפשר להקל מאחר ואין כאן כוונה לשמוע שיר, ואין כ"כ הנאה ושמחה בזה.

כל טוב!