מוות לערבים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/05/10 11:40 כ באייר התשע

שאלה

בס"ד

בוקר טוב כבוד הרב.

האם כשאנחנו אומרים "מוות לערבים" או "יימח שמו" על ערבי, אנחנו לא עוברים על 'לא תרצח'?

הרי שלמילים יש כח, ו'לא תרצח' נאמר כלפי כלל אומות העולם, ולא רק כלפי עם ישראל.

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן ,לא טוב להרגיל את הפה לקלל !! ובוודאי גם לא לחשוב מחשבות לא טובות ובודאי גם לא לשנוא .
אין שום תועלת באמירה של מוות לערבים .זה התלהמות שאין מקומה בדת היהודית שהיא דת חפצה חיים .

"האהבה צריכה להיות מלאה בלב -לכל" כך אמר הרב הראשי לישראל הרב קוק זצ"ל. ואם יש רשעים ואם יש רשעה את את הרשעים ואת הרשעה צריך לשנוא וכפי שאנו מתפללים "והרשעה כולה בעשן תכלה.." ובברכת המינים אנו אומרים "לַמִּינִים וְלַמַּלְשִׁינִים אַל תְּהִי תִקְוָה וְכָל הַזֵּדִים כְּרֶגַע יאבֵדוּ. וְכָל אויְבֶךָ וְכָל שׂונְאֶיךָ מְהֵרָה יִכָּרֵתוּ. וּמַלְכוּת הָרִשְׁעָה מְהֵרָה תְעַקֵּר וּתְשַׁבֵּר וּתְכַלֵּם וְתַכְנִיעֵם בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ:
בָּרוּךְ אַתָּה ה', שׁובֵר אויְבִים וּמַכְנִיעַ מינים:

ובקשר למה ששאלת יש אמרה יפה:
[לא כל מה שחושבים -אומרים,
ולא כל מה שאומרים -מפיצים לאנשים,
ולא כל שאומרים בתפוצה רחבה -כותבים,
ולא כל מה שכותבים -מפרסמים,
ולא כל מה שמפרסמים מפיצים באלפי עותקים..]

האדם צריך לדעת לשלוט במחשבה ובדיבור ובמעשה ואז נוכל להגיע למצב של תיקון העולם במלכות שמיים.

בברכה,

עוזיאל אלחיהו,

.