מה תפקיד הרבי?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/04 00:36 יב בתשרי התשסה

שאלה

האם הרבי מקשר בין האדם וה'?

האם הרבי הוא ישות עליונה?

מישהי אמרה לי, שהאדם היהודי עלון לגוי והשצדיק עליון ליהודי.

האומנם?

זה נשמע לי מאוד גזעני ורציתי לדעת אם זו השקפה מקובלת ביהדות?

האם תפילה על קבר של צדיק מועילה יותר מזו של בן אדם רגיל?

ותפילה של הדציק עצמון?

תשובה

שלום וברכה
א. אין הרב מקשר בין האדם וד'. הקשר שבין אדם לאלוקיו הוא קשר ישיר בלבד, ואין הוא עובר דרך מתווכים משום סוג. הרב מנחה את האדם מהם הדרכים להתקשר בעניין האלוקי, מהם התנאים שצריך להקדים לפני התקשרות זו, מה מותר ומה אסור וכדו'.
ב. אין הרבי יישות עליונה. הוא אדם, שרגליו מוצבות ארצה כמו כל אדם אחר. ייחודו הוא בכך שראשו מגיע השמיימה, והוא התעלה הן בלימוד תורה והן בתיקון מידותיו לגבהים מהם הוא יכול להנחות בני אדם אחרים בדרך האמת.
ג. איני יודע למה הכוונה "עליון".
ד. יש מעלה לתפילה על קברי צדיקים, אולם איני יודע לדרג את התועלות השונות.

כל טוב