מה קרה בשלושת השבועות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 05:43 כט בתמוז התשסג

שאלה

בע"ה

כבוד הרב,

כתוב לנו מה קרה בי"ז בתמוד ומה קרה ב-ט' באב - אבל בעצם מה קרה בין לבין? אנו מתאבלים בשלושת השבועות רק בגלל שהם בין שני צומות או שגם בימים הללו קרה משהו?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

יש משמעות גדולה למה שקורה בערב החורבן. האם אנשים מתעשתים או ממשיכים להחזיק בטעותם.

שלושת השבועות הם הזמן שביניים והוא הזמן המשמעותי. ירושלים כבר במצור, וכבר נפרץ המצור - מה אתה עושה?

האם ממשיכים לעבוד עבודה זרה בתוך העיר הנצורה - כמו בימי בית ראשון?

האם ממשיכים לריב בתוך ירושלים ולשרוף מחסני מזון בתוך העיר הרעבה - כמו בימי בית שני?

וכשכבר נפרצים שערי העיר מה אתה עושה?

כשבקצה אחד של העיר אנשים נהרגים האם בקצה השני מתארגנים לעזור ולהלחם. או אומרים "אכול ושתו כי מחר נמות"??

מימלא הכל אבוד למה להלחם. בא ונהנה עוד קצת?

השאלות הללו הן השאלות הנוקבות בימיהם. ונוקבות גם בימינו.

כשאריסטובלוס ושאר המלכים לא רק שקראו את עצמם בשמות יונים ורומים. הם גם קראו לרומים לבוא ולהלחם את מלחמותיהם כנגד אחיהם היהודים בקוצר ראות מדהים. אפילו עיוור בחושך ששם יד על עיניו הסומות יכול היה לראות יותר טוב ממלכי בית חשמונאי שמסרו אחד את השני בידי אויביהם עד ששרפו את בית המקדש השני.

מה לנו כי נלין על יוסף בן ממתיהו הבוגד שעזר לרומא לרצוח אלפי יהודים ולכבוש את עיר אבותיו הרי הוא רק המשיך את התהליך הנורא שכולם כבר התחילו. הוא אמר בצדק איום ונורא "הכל אבוד". - ועדין נשאר "בוגד עלוב".

השאלה היא מה עושים בנתיים. בזמן המצור. בזמן שבין המלחמות. בזמן שעדין הרעה לא הגיע אליך ממש. כשאתה רק שומע על פיגועים שקורים בשטחים או פזגים שנופלים רק בקרית שמונה או רק בשדרות או רק בגוש קטיף. כשזה לא נוגע אליך ממש מה אתה עושה?

זה מה שקרה בשלושת השבועות!!