מה פירוש הביטוי?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/13 22:20 טו בתשרי התשעד

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

1/מה פירוש המילים דגל מחנה יהודה מה הכוונה דגל?

2.האם לכל שבט היה דגל בזמן שחנה או רק ליהודה אפרים ראובן ודן?

3.מה פירוש הפס':אִישׁ עַל-דִּגְלוֹ בְאֹתֹת לְבֵית אֲבֹתָם, יַחֲנוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. דגל - כמו הדגלים שיש היום. לכל שבט היה דגל עם סמל וצבע שלו.

2. לכל שבט היה דגל, אלו סמלי השבטים שנקבעו על פי ברכות יעקב.

3. היתה חלוקת מחנות: כל שבט היה מאורגן במחנה משלו - כל שלשה שבטים חנו בסמיכות באחת הרוחות של המשכן - צפון דרום מזרח מערב.