מה עושים עם נפילות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/14 20:55 יג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב לפני כמה 8 חודשים התחלתי לחזור בתשובה .

לפעמים אני נופל בדברים כמו לשון הרע ונלחמתי כל כך המון בפגם הברית ואני מצליח לשמור נפלתי מלא פעמים בפגם הברית ואחרי כל נפילה חזרתי בתשובה והתפללתי חזק והכל אבל שוב נפלתי ואני מרגיש צבוע למרות שהפסקתי עם זה והכי מפחיד אותי שיום אחד ה׳ יפסיק לאהוב אותי או יתנקם בי יכאיב לי בכוונה ואני מצטער ומתחרט על כל העבר שלי ומשתדל כמה שרק אפשר לחזור בתשובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'שבע יפול צדיק וקם'.
היאוש והפחד הם הגייס של השטן. אנחנו לא נתן להם דריסת רגל בלבנו.
האמונה והבטחון בד' יכולים לגרש כל יאוש וכל פחד.
יותר ממה שד' רואה את מעשיך הוא מאזין ללבך ומתבונן בנשמתך.
כל מעשיך באים מלב טהור ונשמה זכה. גם אם אתה נופל - הגוף הכשיל אותך אבל נשמתך נשארת טהורה.
ה-'בעל דבר' מבקש לגעת בנשמה שלנו - לערער אותה. לכן הוא מביא עלינו פחד ויאוש.
ד' לעולם לא מפסיק לאהוב אותנו - אנחנו יצירתו וכל יוצר אוהב את יצירתו. יותר מכך אנחנו בניו, העם הנבחר, עם סגולה.

כאשר אומרים על ד' שהוא נוקם ומכאיב, זה לא נקמה אנושית שרוצה להכאיב לאחר. ד' מכאיב ונוקם רק כדי לתקן אותנו. לכן גם אם יבואו כאבים וייסורים דע שהם נועדו לעורר אותך לתיקון ולחיזוק - כל מה שד' עושה - הכל לטובה.
לסיכום - המשך את דרך התשובה שלך בשמחה ובגאוה על השגיך.
אם תיפול ותכשל אל תבהל ואל תפחד - תקשיב לנשמה הטהורה שבקרבך. תשאב ממנה אמונה ובטחון בד' - מכך תתחזק ותצא שוב לדרך העולה מעלה.
גם אם נופלים לא נסוגים - קמים וממשיכים להתקדם.
בהצלחה!