מה עושים בסעודה שלישית שהיא סעודה מפסקת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/08/16 15:19 ו באב התשעו

שאלה

אני יודעת שזו שאלה שנדונה ונשאלה בעבר אבל אין לי כוח וזמן לחפש ומעדיפה לשאול.

מה עושים השנה בסעודה שלישית שבעצם היא סעודה מפסקת לפני צום ט' באב.

תודה ובתפילה שלא נצום.

עדי.

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר ומצווה בשבת זו שהתאריך שלה הוא ט' באב לאכול בשר ולשתות יין ולשמוח ולענג את השבת כולל בסעודה שלשית שזה בעצם ערב "תשעה באב". רק שצריך להפסיק ולאכול ולברך ברכת המזון [לפני השקיעה. ]

[ומעת השקיעה ]אסור לאכול ולשתות ואסור ללמוד תורה בבחינת "שב ואל תעשה" אבל להחליף בגדים ונעליים וכדומה וכל ההכנות לצום תעשו רק אחרי צאת הכוכבים (כחצי שעה אחרי השקיעה).

ואת הזמן הזה של בין השמשמות כדאי לנצל להתבוננות על מה שאירע לאבותינו בימים ההם בזמן הזה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,