מה עושות בנות עד החתונה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/08 22:53 כח בסיון התשסח

שאלה

יש לי שאלה קצת מוזרה, אבל שמציקה לי הרבה בזמן האחרון:

התורה נתנה לבנים הדרכה במה לעסוק בימיום שלהם, גם לפני וגם אחרי החתונה, ללמוד תורה - להפיץ תורה ולדאוג לפרנסת הבית.

אך לבנות אין שום הדרכה מה לעשות עד החתונה, אני מוצאת את עצמי בזמן האחרון יושבת וחושבת מה לעשות בחיים ואין לי אני לא מבינה מה המשמעות ביומיום (במיוחד שלא ניחנתי בשום כישרון לעסוק בו), התורה לא נתנה לבנות הדרכה מה הם צריכות לעשות או " איך להעביר את הזמן" עד החתונה, אחרי החתונה אני מבינה שהם צריכות לדאוג לגידול ילדים לבנות את ביתם.

(במיוחד שפעם עוד אסרו לבנות ללמוד תורה..)

תשובה

ב"ה

שלום.

על "שאלה קצת מוזרה" עונים תשובה "קצת מוזרה".
עד החתונה צריך להתכונן לחתונה.
[לבנות] את האישיות [ולפתח] את הרצון ואת יכולת הקבלה ואת יכולת ההכלה ואת מידות הנפש .[לחזק] את הכוחות ואת הביטחון העצמי , [להצמיח] את הטוב שבנפש ולתת לו לפרוח.[להתנסות] בחוויות רוחניות שגורמות לרצות לעבוד את השם באמת ובתמים מתוך שמחה ומתוך טהרה.[ללמוד]תורה והלכות כדי לדעת מה לעשות וכיצד לנהוג.

ועד החתונה בעזר השם הכל יהיה טוב. ומה שלא זה יהיה המקום שניתן יהיה לעבוד בו ולהתמודד .

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.