מה עונים לשמאלני הומאני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/04/02 15:15 כז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש לי קרובת משפחה שהתרחקה הרבה מאד מהיהדות ומגלה ניכור נדיר ביחס לכל ענייני עם תורה וארץ ישראל והייתי מאד רוצה לדעת איך ניתן לקרב אותה, במיוחד כאשר היא סובלת מהשפעה רעה של בן זוג מושחת (ש"שנה ופירש") כבר למעלה מעשר שנים. הרי יש לה כל מיני עקרונות משלה וכל מיני רעיונות הומניסטיים מפתים והיא טיפוס אינטליגנטי/אינטלקטואלי במיוחד ולא ניתן לספק אותה בתירוצים הזולים שנתתי לה. קרי-אני לא בר הכי ואין הווה אמינא שהיא תיצור קשר עם רב.

השמטתי כאן חלק מהסיבוכיות אבל אם הרב יוכל כבר לעזור קצת עם הנתונים הנוכחיים, אני אשמח.

תודה על ההבנה.

תשובה

התשובה היותר נכונה לכל טיפוסים האינטליגנטים/אינטלקטואלים/הומניסטיים היא "המציאות".

שיבדקו לבד או בעזרתך מי בפועל מגשים את כל הרעיונות ההומנים.
לא מי שמדבר מהיום ועד אין סוף. אלה מי יותר מבצע את הדיבורים הללו.
יתברר להם שככל שאדם יותר,,יהודי – הוא יותר הומני. וכלל שהוא פחות יהודי – הוא פחות הומני.

הנאצים צורירינו הגדולים ביותר היו הפחות הומאנים מכל מה שהאנושות הכירה. הערבים של ימינו שתולים את אחיהם על עמודי חשמל וגוררים אותם חיים ברחובות עד מוות והכל בגלל,,, חשד לשיתוף פעולה עם ישראל – הם אויבינו.

דוקא ארצות הברית שהיא מדינת חסד יותר מכל מדינות העולם גם יחד – היא היא בקשר איתנו יותר מכל מדינות העולם גם יחד.
אפשר כך להמשיך ולהמשיך, עד כדי,,,, נבואה.

אם תראי איזה עם אחד אכזר במיוחד – דעי לך שבבמהירות הוא יצטרך לשונאי ישראל. כך אמרו פעם על אידי אמין שליט אוגנדה שזרק את מתנגדיו טרף לתנינים.
כל מי שהכיר את הכלל שאמרתי לך לא השקיע בו פרוטה. אבל היו ישראלים "חכמים בעינהם" שהשקיעו שם מיליונים לעשות רווחים קלים. אחרי כל מה שהשקיעו בו – הוא בגד והפך להיות החייתי והאכזרי באויבינו. רק טיפשותו הצילה אותנו מידיו האכזריות.

עכשיו ראי נא. אם קורבתך היא אמיתית. עיברי יחד איתה על כמה מצוות המוזכרות בתורה ליחס לזולת. קחי חמישים מהם. מצוות שמוזכרות בתורה לפני למעלה משלושת אלפי שנים והיו לעג וקלס בכל העולם. רק אנחנו קיימנו אותם בתקופה ההיא.

עברו שנים והעולם קיבל את רוב המוחלט של ההלכות הללו.

מה המשמעות של הדבר הזה לגביה?

רק צריכים להיות ישרים ולהודות באמת.