מה עדיף מנחה גדולה או מנחה קטנה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/07 17:49 כד בתמוז התשסז

שאלה

אנוכי ספרדי ורציתי לדעת מה עדיף ליתפלל במניין של מנחה גדולה או של קטנה ומה הדין אם אחת מהם (נגיד המנחה הקטנה) היא מנחה קצרה והמנחה השניה (נגיד מנחה גדולה) היא ארוכה? ויש לי שאלה נוספת לרב: יש לי קיטנה מתאם הישיבה התיכנוית שבה אני לומד (אני חושב שהרב מכיר את הישיבה: פרחי אהרון בק"ש) ואחרי הקייטנה אני החלטתי שאני צריך ללמוד איזה סדר לימוד כל שהוא ואז היתה לי בעיה קטנה, האם ללכת לכולל של רב הקריה ששם יש מנחה גדולה ויש שם יותר אנשים שלומדים ואז ללמוד ואח"כ ליתפלל מנחה או ללכת לבית כנסת המרכזי של הקריה שהוא פחות מלא מהכולל (מכיוון שבשאלות כאלא חם בחוץ ואנשים רוצים לשמור על גופם) ושם ללמוד את כמה שהקצבתי לעצמי ואח"כ לחזור למנחה קטנה, מה הרב מציע לעשות?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)מנחה קטנה עדיף . ואם מנחה גדולה היא עבורך הזדמנות לכוון יותר או להתפלל יותר לאט אז עדיף מנחה גדולה.
2)להתפלל במקום שבו אתה לומד תורה. זו מעלה חשובה .
בעדיפות שניה תתפלל במקום שבו אתה מרגיש שתוכל לכוון יותר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,