מה עדיף חצאית קצרה או מכנסיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/04/13 09:42 יד באייר התשעג

שאלה

שלום רב!

שאלתי היא בנוגע לצניעות,

רציתי לדעת מה עדיף,

חצאיות קצרות (מעל הברך ואף עם שסע) שאני יודעת שלא מתאימות לרוח ההלכה אבל זאת המציאות שלי וכרגע כך אני הולכת.

או שיש עדיפות למכנסיים?

תודה רבה,

והמשך יום נעים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לא נכון לומר שהחצאית שלך לא מתאימה לרוח ההלכה, נכון לומר שהחצאית שלך לא מתאימה להלכה. לפי ההלכה חייבים לכסות את הברך.
כך גם מכנסיים - הם אסורים לפי ההלכה.

אמנם יש מידה גם בחוסר הצניעות: לא דומה מעט מעל הברך והרבה מעל הברך - כך גם לא דומים מכנסיים רחבים למכנסיים צמודים...
אבל ההלכה לא יכולה להנתן לשעורים ולכן נקבע גבול, מה שעובר את הגבול אסור.

אמחיש לך את האבסורד בשאלה שלך: מישהו מספר לנו שהוא אוכל חזיר וישאל אם עדיף שיאכל בשר בחלב במקום חזיר...
מישהו מאיים עליך בסכין ושואל אם את מעדיפה שיחתוך לך את היד או את הרגל...