מה נשתנה אחרי החתונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/05/09 20:50 א בסיון התשסט

שאלה

שלום רב

אשמח לדעת, למה פתאום אחרי החתונה השער הופך ללא-צנוע? אם שער לא צנוע, שיכסו אותו גם לפני החתונה, ואם כן צנוע קודם, אז מה ההבדל לאנשים לראות אותו גם אח"כ?

תודה

תשובה

שלום

יש כמה טעמים בעניין, אך העיקרי הוא שהשיער הוא חלק מהיופי הנשי המושך את העין.
על כן, לפני החתונה מותר לגלותו כדי למצוא חן בעיני אחרים על מנת להתחתן, אך לאחר שיוחדת לבן זוגך, אסור למשוך ראיה שאינה צנועה כלפיך, והוא אסור בגילוי.
זהו אכן דין יוצא דופן, שכן לא מצינו דבר דומה בנושאי צניעות אחרים, אך כך היא ההלכה.
לאור העובדה שלאחר החתונה הוא מכוסה, מתחדש בו דין שאסור לקרוא כנגדו שמע, משום שהוא אינטימי, אך מול שיער רווקה מותר.

אמנם, בחצר ובבית מותר ללכת ללא כיסוי ראש, שהרי אין את הטעם הנ"ל, אך בזהר מובא באריכות כמה חשוב להקפיד על זה גם כשאחרים לא רואים.
אך מן הדין מותר לגלות שיער בכל מקום שאין בו אנשים, ואם נח לך ללא כיסוי ראש בבית, מותר לכתחילה ללכת בלי, בבית.

כל טוב