מה נכון לעשות?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/04/12 16:54 ה באייר התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב!

יש לי שאלה חשובה ..

אני מדריכה בבנ"ע, ויש לי חברה טובה שגם היא מדריכה איתי באותו סניף.

אותה חברה מסוכסכת עם הקומונרית, היחסים ביניהן לא טובים, וכשאני והחברה מדברות היא תמיד מדברת דברים רעים על הקומונרית וכמה שהיא לא טובה. היא גם מבקשת ממני לשלוח לה הודעות שהקומונרית לא שולחת לה (אלא רק לשאר המדריכים)

אני לא יודעת מה לעשות !! מצד אחד, היא באמת חברה טובה שלי ואני תמיד משמשת לה כאוזן קשבת, אבל מצד שני .. אני יודעת שזה לא בסדר וזה לשון הרע נוראי.

אני לא יודעת בוודאות מה נכון לעשות .. ואיך לעשות .

בבקשה תעזרו לי!

תודה מראש

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן לשון הרע הוא איסור חמור, גם אם מדובר בחברה טובה אסור לשמוע.

אך יש מצבים שמותר, כגון, אם את שומעת ואז מנסה לשכנע אותה שההסתכלות שלה לא נכונה, יוצא שאת מצילה אותה מלשון הרע עכשיו וגם בעתיד. אך כמובן לך מותר במצב זה רק לשמוע אבל לא להאמין לדבריה.

אם יש לה כעס גדול על הכומונרים ואת חושבת ששיחה איתה, לא בזמן שהיא באה לספר, אלא בהזדמנות יותר רגועה, תוכלי ללהשכין שלום זה יהיה מצויין!

אך אם את רואה ששום דבר לא עוזר והיא נחרצת בדעתה, אז את צריכה להבהיר לה שעם כל החיבה שלך אליה את לא מוכנה לשמוע לשון הרע, אם תאמרי את הדברים בנחמדות ובנחרצות יש סיכוי יותר גדול שהיא תשמע לך.

בברכה ובהצלחה,

דני ארגמן